Šiandien kepsime krevetes žaliųjų citrinų ir čili marinate. Šias krevetes galima kepti tiek ant lauko griliaus, tiek ir ant grilinės keptuvės.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Virtos krevetės 600 g
- Žaliosios citrinos 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Raudonos aitriosios paprikos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas
-
Nusukite krevečių galvas ir nulupkite jas.
-
Sudėkite krevetes į dubenį, išspauskite dviejų žaliųjų citrinų sultis, įdėkite susmulkintus česnakus bei raudonas aitriąsias paprikas, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
-
Padėkite dubenį su krevetėmis į šaldytuvą marinuotis 30 minučių.
-
Įkaitinkite grilį arba grilinę keptuvę. Kepkite krevetes 30-60 sekundžių (priklausomai nuo jų dydžio) iš kiekvienos pusės.
-
Valgykite iš karto. Krevetes galima pateikti su skrudinta balta česnakine duona. Skanaus!