Ingredientai
- Raudonasis sausas vynas 500 ml
- Cukrus 200 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Cinamonas 1 lazdelė
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Kriaušės 4 vnt.
Porcijoje
Kalorijos: 185 kcal
Baltymai: 1 g
Riebalai: 1 g
Angliavandeniai: 45 g
Paruošimo būdas
- Į didelį puodą išspauskite vieno apelsino sultis, įpilkite raudonojo sauso vyno, įdėkite cukrų, apelsino žievelę, cinamoną ir gvazdikėlius.
- Palaukite kol gautas mišinys užvirs, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar penkias minutes.
- Per tą laiką nuimkite žievelę nuo kriaušių ir nupjaukite nedidelį gabaliuką nuo kriaušių pagrindo, kad jos būtų stabilesnės.
- Įdėkite kriaušes į puodą, uždenkite ir palikite virti dar 25 minutes, verčiant jas kas 5 minutes. Kriaušės turi suminkštėti, bet išlaikyti savo struktūrą.
- Po 25 minučių ištraukite kriaušes iš puodo ir atidėkite į šalį.
- Padidinkite ugnį ir virkite padažą dar 15 minučių.
- Padažui sutirštėjus ir tapus panašiu į sirupą, užpilkite juo kriaušes ir leiskite atvėsti prieš valgant.